Zijn er buurten en wijken in je gemeente waarvoor je nog geen idee hebt wat de meest geschikte opties zijn om te verduurzamen? BDH biedt diverse mogelijkheden die jou ondersteunen bij de uitvoering van de wijk- en buurtaanpak. Omdat iedere gemeente anders is, hebben we geen standaardoplossing, maar kijken we samen naar wat het beste aansluit op jullie behoeften. Wel bieden we een aantal instrumenten die bij veel gemeenten van pas komen. Zoals de Keuzehulp wijken en buurten en de Thuisscan van onze dochteronderneming Energie Zuinig Thuis, om bewoners op een eenvoudige manier mee te nemen in het proces van verduurzaming.

Keuzehulp wijken en buurten

Diverse Nederlandse gemeenten maken al gebruik van de Keuzehulp wijken en buurten van Energie Zuinig Thuis. Een dashboard, maar dan met veel extra’s. De Keuzehulp wijken en buurten biedt een kaart en overzicht van de gemeente en focust zich op het kunnen maken van (uitgebreide) selecties, die met andere dashboards niet mogelijk zijn. Bijvoorbeeld aandeel corporatiewoningen, leeftijd of specifiek energielabel van de woningen in een wijk. Op basis van zo’n selectie kun je zelfs een straat of cluster van vergelijkbare woningen selecteren én de adresgegevens van deze woningen exporteren. Ook is de keuzehulp inzetbaar bij het bepalen van buurten waar je aan de slag gaat.

Energie Zuinig Thuis Thuisscan

Met de Thuisscan van Energie Zuinig Thuis geef je bewoners snel een helder beeld van de stappen die zij kunnen zetten in hun eigen woning. Tegen lage kosten én zonder dat er iemand langs hoeft in de woning. Op basis van een korte online vragenlijst en het uitlezen van data uit de slimme meter, ontvangen ze binnen 5 werkdagen na succesvolle aanmelding een persoonlijke analyse van de woning in hun mailbox: de Thuisscan. 

Ondersteuning op maat

Onze consultants ondersteunen al diverse gemeenten bij de (implementatie van de) Wijkuitvoeringsplannen. Vragen waar zij onder andere bij kunnen helpen zijn: welke technische oplossingen zijn geschikt voor de verschillende dorpen, wijken en buurten? Welke rol hebben belanghebbende partijen, zoals woningcorporaties, netbeheerders, installateurs en bewoners? En hoe verbind je deze partijen met elkaar? Waar haal je geld en capaciteit vandaan om de plannen zo efficiënt mogelijk uit te voeren? Op welke manier willen bewoners ondersteund worden en hoe neem je ze mee in de plannen? Hoe doen we dat? We geven bijvoorbeeld advies en begeleiden het proces naar wens van bewoners en betrokken organisaties. Ook kunnen we door onze jarenlange ervaring in verduurzaming van de woningbouw informatie aanleveren over technische en financiële aspecten van oplossingen.

Boek vrijblijvend een WUP-consult

Heb je een uitdaging op het gebied van de uitvoeringsplannen voor dorp, wijk en buurt en wil je graag advies van BDH? Bijvoorbeeld: hoe selecteer je een cluster woningen voor een buurtuitvoeringsplan? Wat is de beste warmteoplossing is voor een wijk: collectief of individueel? Hoe betrek je installateurs bij de uitvoeringsplannen? Boek nu vrijblijvend een WUP-consult met Peter Wagener en stel je vraag.