Heb je een achtergrond in IT en wil je graag een bijdrage leveren aan de energietransitie van de Nederlandse woningbouw? Lijkt het je leuk om data-analyses uit te voeren en gave IT-tools te ontwikkelen? Ter versterking van ons team is BDH per direct op zoek naar een junior/medior data-scientist/ontwikkelaar energietransitie.

Wat ga je doen?

Als data-scientist/ontwikkelaar energietransitie ben je verantwoordelijk voor het beheer en je helpt bij de doorontwikkeling van de IT-tools van BDH. Van nature ben je service- en klantgericht. In je aanpak blink je uit doordat je resultaat- en oplossingsgericht te werk gaat. Je bent analytisch sterk, proactief en draagt bij aan een constante optimalisatie van de BDH tools om de verschillende werkprocessen te verbeteren. Je kunt technische aspecten vertalen naar een begrijpelijk niveau voor je diverse gesprekspartners.

BDH heeft op het gebied van monitoring van energieprestaties een belangrijke positie opgebouwd. Onze monitoringactiviteiten breiden we de komende jaren uit en behoren mede tot jouw takenpakket. Voor analyses werken wij in Python en Power BI, waarna we deze analyses voorzien van een goed onderbouwd advies. Je ziet de kansen die (online) tools kunnen bieden voor de klanten van BDH en ontwikkelt samen met ervaren consultants en programmeurs dergelijke tools of ondersteunt hen daarbij.

Bij BDH maken we je vertrouwd met de energiemarkt, de spelers in de woningbouw, de verschillende belangen én de mogelijkheden en kansen die de energietransitie biedt voor alle partijen. Gaandeweg ga je deze kennis zelfstandig vertalen naar de behoefte van de opdrachtgever, je leert de kansen van oplossingen inschatten én je herkent de toegevoegde waarde van ons team.

Als data-scientist/ontwikkelaar bij BDH heb je een afwisselende functie. Zo ben je de ene dag bezig met het optimaliseren van het bestaande proces van Energie Zuinig Thuis en de andere dag denk je mee over nieuwe toepassingen van de diensten van BDH. Ben je benieuwd naar de ervaringen van onze collega-consultants? Lees het in hun blogs:  blog Angelique en  blog Guido.

Wie is BDH?

Adviesbureau BDH beschikt over brede kennis van duurzame warmte en slimme netten in de woningbouw. We denken graag na over de integratie van nieuwe energietechnieken in de huidige warmtevoorziening. We volgen alle ontwikkelingen op het gebied van de verduurzaming van de energie in de gebouwde omgeving op de voet. Belangrijke projecten zijn Energie Zuinig Thuis en Installatiemonitor. Onze opdrachtgevers zijn gemeenten, provincies, netbeheerders, woningcorporaties, bedrijven (onder andere leveranciers van warmtepompen) en ngo’s. BDH heeft vestigingen in Harderwijk en Rotterdam.

Jouw profiel

De (junior/medior) data-scientist/ontwikkelaar energietransitie is iemand die:

–         een achtergrond heeft in IT

–         ervaring heeft met programmeren (Python, PHP, mySQL en Github)

–         zich wil verdiepen in de energiemarkt in de woningbouw

–         de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst

–         niet bang is kritisch te zijn, op ons team, onze klanten én zichzelf

–         hbo/wo werk- en denkniveau heeft

–         beschikt over goed ontwikkelde sociale vaardigheden

–         proactief is en snel signalen oppikt

–         analytisch sterk is

–         resultaat- en oplossingsgericht denkt

–         in staat is samen met collega’s een breed netwerk te onderhouden

–         op haar/zijn gemak is in een open en flexibele organisatie


Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid en kansen om je te ontwikkelen. Er is veel ruimte voor eigen initiatieven. Je komt te werken in een klein team met betrokken collega’s. Minimaal 1 dag per week werk je op locatie in Harderwijk, op de overige dagen bepaal je (in overleg) zelf de locatie: Harderwijk, Rotterdam of thuis. We bieden een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden, zoals winstdeling, telefoonvergoeding, bovengemiddelde reiskostenvergoeding en naast de 25 vakantiedagen ben je altijd vrij tussen kerst en 3 januari.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan? Stuur je cv naar maarten.hommelberg@bdh-advies.nl. Ook voor meer informatie en vragen over de functie kun je contact opnemen met Maarten Hommelberg via e-mail of 06 11 88 22 27. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.