Wil jij de energietransitie in de woningbouw versnellen? Heb je interesse in duurzame warmte? Word je enthousiast van diverse opdrachten die direct gerelateerd zijn aan de praktijk in combinatie met data-analyses? Ter versterking van ons team is BDH per direct op zoek naar een junior/medior consultant energietransitie.

Wat ga je doen?

Als consultant ondersteun je onze klanten bij het verduurzamen van de woningbouw. Van gemeenten, woningcorporaties en netbeheerders tot leveranciers van duurzame warmte producten (zoals warmtepompen) en consumentenorganisaties. Je werkt nauw samen met zowel ervaren als jongere collega’s aan aansprekende projecten om onze opdrachtgevers te helpen aan nieuwe inzichten over duurzame warmtetechnieken.

Bij BDH maken we je vertrouwd met de energiemarkt, de spelers in de woningbouw, de verschillende belangen én de mogelijkheden en kansen die de energietransitie biedt voor alle partijen. Gaandeweg ga je deze kennis zelfstandig vertalen naar de behoefte van de opdrachtgevers, je leert de kansen van diverse oplossingen inschatten én je herkent de toegevoegde waarde van ons team.

In eerste instantie ben je medeverantwoordelijk voor de uitvoering van opdrachten. Je draait mee in projecten, bijvoorbeeld in de Wijkuitvoeringsplannen voor gemeenten. Daarnaast behoren het ontwikkelen en geven van inspirerende presentaties en het leiden van workshops over de energietransitie al gauw tot je takenpakket.

BDH heeft op het gebied van monitoring van energieprestaties een belangrijke positie opgebouwd. Onze monitoringactiviteiten breiden we de komende jaren uit en behoren mede tot jouw takenpakket. Voor analyses werken wij in Power BI en Python, waarna we deze analyses voorzien van een goed onderbouwd advies. Om te begrijpen wat onze monitoringsinstrumenten inhouden, laten we je kennismaken met programmeren. Je ziet de kansen die (online) tools kunnen bieden voor de klanten van BDH en ontwikkelt samen met ervaren consultants en programmeurs dergelijke tools of ondersteunt hen daarbij.

Als consultant bij BDH heb je een afwisselende functie. Zo lever je bijvoorbeeld de ene dag adviezen voor een collectieve warmtevoorziening voor een gemeente en maak je de volgende dag analyses voor Installatiemonitor. Ben je benieuwd naar de ervaringen van onze collega-consultants? Lees hier hun blogs: blog Angelique en blog Guido.

Wie is BDH?

Adviesbureau BDH beschikt over brede kennis van duurzame warmte en slimme netten in de woningbouw. We denken graag na over de integratie van nieuwe energietechnieken in de huidige warmtevoorziening. We volgen alle ontwikkelingen op het gebied van de verduurzaming van de energie in de gebouwde omgeving op de voet. Belangrijke projecten zijn Energie Zuinig Thuis en Installatiemonitor. Onze opdrachtgevers zijn gemeenten, provincies, netbeheerders, woningcorporaties, bedrijven (onder andere leveranciers van warmtepompen) en ngo’s. BDH heeft vestigingen in Harderwijk en Rotterdam.

Jouw profiel

De (junior/medior) consultant energietransitie is iemand die:

·        affiniteit heeft met advisering van klanten

·        zich wil verdiepen in de verduurzaming van de woningbouw

·        de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst

·        niet bang is kritisch te zijn, op ons team, onze klanten én zichzelf

·        een wo-opleiding heeft afgerond

·        affiniteit heeft met monitoring en data-analyses

·        bij voorkeur ervaring heeft met Power BI en/of Python

·        beschikt over goed ontwikkelde sociale vaardigheden

·        proactief is en snel signalen oppikt

·        in staat is samen met collega’s een breed netwerk te onderhouden

·        op haar/zijn gemak is in een open en flexibele organisatie

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid en kansen om je te ontwikkelen. Er is veel ruimte voor eigen initiatieven. Je komt te werken in een klein team met betrokken collega’s. Minimaal 1 dag per week werk je op locatie afwisselend in Harderwijk en Rotterdam, op de overige dagen bepaal je (in overleg) zelf de locatie: Harderwijk, Rotterdam of thuis. We bieden een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden, zoals winstdeling, telefoonvergoeding en bovengemiddelde reiskostenvergoeding en naast de 25 vakantiedagen ben je altijd vrij tussen kerst en 3 januari.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan? Stuur je cv naar maarten.hommelberg@bdh-advies.nl. Ook voor meer informatie en vragen over de functie kun je contact opnemen met Maarten Hommelberg via e-mail of 06 11 88 22 27. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld