Met de Energie Zuinig Thuis Thuisscan geef je bewoners snel een helder beeld van de stappen die zij kunnen zetten in hun eigen woning. Tegen lage kosten én zonder dat er iemand langs hoeft in de woning. Op basis van een korte online vragenlijst en het uitlezen van data uit de slimme meter, ontvangen ze binnen 5 werkdagen na succesvolle aanmelding een persoonlijke analyse van de woning in hun mailbox: de Thuisscan. Deze Thuisscan wordt al door diverse gemeenten ingezet bij de Wijk- en buurtaanpak. Ook voor woningcorporaties en energiecoöperaties is de Thuisscan een mooie oplossing. 


Gebaseerd op werkelijk gebruik

De Thuisscan is gebaseerd op het werkelijke energiegebruik van de bewoners. Wie heel energiezuinig is – of juist niet -, ziet dat terug in de Thuisscan. De Thuisscan is geen papieren werkelijkheid, maar geeft inzicht in de werkelijke prestaties van een woning. Met de Thuisscan krijg je ook concreet advies: ben jij al toe aan een warmtepomp? Of kun je beter eerst je woning isoleren? Wanneer je eerst nog moet isoleren, geven we je tips over de stappen waar jij het meest bij gebaat bent.

Als je al toe bent aan een warmtepomp, vertelt de Thuisscan je of je woning klaar is voor een all-electric, of dat je beter met een hybride aan de slag gaat. In beide gevallen vertelt de Thuisscan welk vermogen de woning nodig heeft, passend bij het comfortniveau dat de bewoner nu ervaart. Ook worden bewoners geholpen met het vinden van de juiste installateur en ontvangen ze achtergrondinformatie over de verschillende typen warmtepompen. En bij het stellen van de juiste vragen aan de installateur en krijgen een idee van welke onderdelen je redelijkerwijs mag verwachten op de offerte. Daarnaast bevat de Thuisscan onder andere informatie voor de installateur, antwoord op veelgestelde vragen over warmtepompen en subsidiemogelijkheden. Bewoners weten zo wat de mogelijkheden van hun woning zijn en als gemeente krijg je eenvoudig inzicht in de te nemen stappen. Als vervolg kun je bijvoorbeeld bewoners van gelijksoortige woningen én dezelfde opties samenbrengen tijdens een bewonersavond. Denk aan een avond voor eigenaren van woningen die klaar zijn voor een hybride warmtepomp.


Meer weten? Vraag een gratis Thuisscan aan

De Thuisscan wordt al door verschillende gemeenten ingezet om wijken te verduurzamen. En de Thuisscan is slechts het begin. Het verduurzamingsproces van een hele gemeente kun je vergemakkelijken en onderbouwen met de data en analyses van Energie Zuinig Thuis. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Thuisscan voor jouw gemeente, woningcorporatie of energiecoöperatie? Vraag een voucher aan voor een gratis Thuisscan van jouw woning. Of neem contact op met Peter Wagener, bel 06 51 335 966 of stuur hem een e-mail.