Praktische hulpmiddelen kunnen ondersteuning bieden bij de verduurzaming van de woningbouw. Niet alleen kunnen producten beter in de markt worden gezet, ook bieden ze nieuwe inzichten. BDH heeft diverse (online) instrumenten ontwikkeld.

Warmtepompverkenner

De Warmtepompverkenner geeft consumenten inzicht in welke warmtepomp geschikt is voor de woning, en bespaart aan de andere kant de installateur veel tijd bij het adviseren van een warmtepomp.  De Warmtepompverkenner is gebouwd voor organisaties die bezig zijn met de verduurzaming van de woningbouw, zoals gemeenten, corporaties, netwerkbeheerders en installateurs. De verkenner kan bezoekers van hun website ondersteuning bieden bij de keuzevorming voor de beste warmtepomp.

Keuzehulp Duurzaam Verwarmen

Snel inzicht krijgen in welke duurzame verwarmingsinstallatie geschikt is voor een woning? Dat kan met de Keuzehulp Duurzaam Verwarmen. De Keuzehulp is gratis beschikbaar en ondersteunt energieprofessionals bij het verduurzamen van de woningbouw. De Keuzehulp Duurzaam Verwarmen is ontwikkeld door BDH in opdracht en met medewerking van Enpuls/Enexis, Gemeente Utrecht en Techniek Nederland.

Keuzehulp wijken en buurten

Diverse Nederlandse gemeenten maken al gebruik van de Keuzehulp wijken en buurten van Energie Zuinig Thuis. Een dashboard, maar dan met veel extra’s. De Keuzehulp wijken en buurten biedt een kaart en overzicht van de gemeente en focust zich op het kunnen maken van (uitgebreide) selecties, die met andere dashboards niet mogelijk zijn. Bijvoorbeeld aandeel corporatiewoningen, leeftijd of specifiek energielabel van de woningen in een wijk. Op basis van zo’n selectie kun je zelfs een straat of cluster van vergelijkbare woningen selecteren én de adresgegevens van deze woningen exporteren. Ook is de keuzehulp inzetbaar bij het bepalen van buurten waar je aan de slag gaat.

Meer weten over monitoring? 

Wil je meer informatie over wat Meetcampagne.nl voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op.  Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in met Maarten Hommelberg, bel 0341 707 462 of stuur een e-mail naar  maarten.hommelberg@bdh-advies.nl.