Angelique Biemans is sinds maart junior consultant bij BDH. Wie is Angelique Biemans en hoe vindt ze het bij BDH? ‘BDH is een erg fijne broedplek om meer te leren over de energiesector en mijn eigen kwaliteiten te ontwikkelen.’
Vertel eens wat over jezelf en je achtergrond
Ik heb dan wel 6 jaar aan de TU Delft gestudeerd, toch zie ik mezelf niet als een echte ‘techneut’. Voor mijn studie begon ik met een bachelor in Technische Natuurkunde, waarna ik voor mijn master overstapte naar Sustainable Energy Technology. Natuurkunde was leuk, met wiskunde over warmteleer en bewegende elektronen, maar ik wil me meer interdisciplinair bezig houden met de maatschappij. En energie is een prachtig, écht interdisciplinair gebied: warmteleer, elektrotechniek, politiek en economie.
Technisch dus, maar ik heb veel creatieve hobby’s. Tekenen, naaien, upcycling, replica’s bouwen. Zo maak ik in mijn vrije tijd modeltekeningen, zomerjurkjes, muurschilderingen en objecten uit mijn favoriete games en films. Daardoor ben ik fan van complexe kunstprojecten opbreken in hapklare stukjes, overwegingen maken tussen materiaalkeuzes, een realistische tijd- en financiële schatting maken, iets wat me ook goed van pas komt in mijn werk bij BDH.
Hoe ben je bij BDH terechtgekomen?
Bij de laatste loodjes van mijn studie dacht ik al een beetje na over de volgende stap. Ik heb altijd brede interesses gehad, liever een ‘jack-of-all-trades’ dan een specialistische rol voor mij! Tijdens mijn studie ging ik zoveel mogelijk de verbreding in, door naast technische vakken socio-economische vakken te volgen. In mijn werk zoek ik ook de diversiteit. Consultancy sprak me dan ook aan, omdat je bij van veel verschillende takken perspectief meekrijgt en de werkzaamheden breder zijn bij een klassieke ingenieursrol.
Voor mijn afstudeeronderzoek hield ik interviews met experts in het warmte-installatie gebied. Hierbij heb ik, deels bewust, deels onbewust, alleen maar interviews gehouden met – je raadt het al – adviseurs. Zo ook met Peter Wagener, managing director van BDH. Na wat subtiele hints (’Wanneer ben je klaar met je studie?’) heb ik contact gezocht met hem. En nu zijn we hier.
Wat heb je zoal gedaan in de eerste 2 maanden?
Verschillende dingen. Ik heb een duik genomen in Python en de analyses die achter Installatiemonitor zitten. Daarnaast nemen Peter en Maarten goed de tijd om me in te werken op het gebied van onder andere warmtepompen en programmeren. Ook mocht ik direct al meedenken over NIP strategieën, de planning voor Installatiemonitor en acquisitieprojecten. Het is goed om te merken dat mijn mening direct wordt gehoord. Peter: ‘We gooien je in het diepe, maar met zwembandjes om.’ En dat is fijn.
Hoe zie je jouw toekomst bij BDH?
Ik vind BDH een erg fijne broedplek om zo meer te leren over de energiesector en mijn eigen kwaliteiten te ontwikkelen (technisch inzicht, programmeren, installatietechniek, projectmanagement). Daarnaast waardeer ik de flexibiliteit voor waar, wanneer en hoe je dingen aanpakt heel erg. Het heerlijke aan zo’n klein en flexibel bedrijf dat zich breed inzet, is dat je kennis en inzichten meekrijgt van veel partijen. Ik zie mezelf hier groeien als een allround adviseur voor de (warmte) energiesector, met zowel technische kennis als kunde van de praktische kanten.