Snel inzicht krijgen in welke duurzame verwarmingsinstallatie geschikt is voor een woning? Dat kan met de Keuzehulp Duurzaam Verwarmen. De Keuzehulp is gratis beschikbaar en ondersteunt energieprofessionals bij het verduurzamen van de woningbouw. De Keuzehulp Duurzaam Verwarmen is ontwikkeld door BDH in opdracht en met medewerking van Enpuls, Gemeente Utrecht en Techniek Nederland.

De Keuzehulp Duurzaam Verwarmen is bedoeld voor energieprofessionals, zoals installateurs projectontwikkelaars en medewerkers van woningcorporaties, gemeenten, provincies en energieloketten. De Keuzehulp bestaat uit een poster en website en geeft snel advies over welke duurzame verwarmingsinstallaties het beste passen in een woning. Soms behoort een collectieve oplossing voor meerdere woningen in een wijk of straat tot de mogelijkheden. In dat geval kun je ook achterhalen welke uitvoering het meest geschikt is.


Zo werkt de Keuzehulp

Er zijn twee manieren om een indicatie te krijgen. Optie één: achterhaal het gasverbruik en het woonoppervlak en kijk in de grafiek op de poster welke duurzame opties geschikt zijn, zoals type warmtepomp. Als het gasverbruik niet bekend is, kun je ook een indicatie krijgen op basis van energielabel.

Heb je meer informatie over de woning voorhanden, kies dan voor de tweede optie. Op de onderste helft van de poster vind je twee keuzediagrammen. Maak een keuze uit individuele of collectieve aanpak en doorloop de vragen voor een gedetailleerd advies.

Meer informatie of bestellen?

Op de website Keuzehulp Duurzaam Verwarmen staat een uitgebreide uitleg over de Keuzehulp, de poster en een toelichting op de verschillende installaties en voor welke woningen ze geschikt zijn. Bovendien worden de warmtetechnieken en andere verduurzamingsmaatregelen voor een woning toegelicht. Ook kun je hier de poster downloaden (gratis) of bestellen.