Een warmtepomp zorgt op een duurzame manier voor warm water, het verwarmen en in sommige gevallen ook het koelen van een woning. In deze online basiscursus voor gemeenten en woningcorporaties maak je kennis met de verschillende typen warmtepompen, hun toepassingen en de werking van de warmtepomp.

Inhoud

Wat is een warmtepomp? En hoe werkt een warmtepomp? Welke typen warmtepompen zijn er? Waar worden de verschillende typen toegepast?

Resultaat

Na afloop van de cursus weet je welke verschillende typen warmtepompen er zijn, wat de verschillen zijn en hoe ze werken. Je krijgt inzicht in welk soort warmtepomp het meest geschikt is voor een bepaald type woning in combinatie met bouwperiode. Ook de overige aanpassingen die eventueel nodig zijn aan de woning, komen aan bod. Evenals de investeringskosten.

Opbouw en duur cursus

De duur van de cursus is 2 uur. Een sessie is als volgt opgebouwd: 50 minuten presentatie cursusmateriaal, inclusief ruimte voor vragen. Daarna 20 minuten pauze (en waar nodig meer tijd voor vragen) en aansluitend 50 minuten presentatie cursusmateriaal.

Doelgroep

Medewerkers van gemeenten en woningcorporaties die betrokken zijn bij de verduurzaming van de woningbouw.

Kosten

Kosten voor de module bedragen € 300,- p.p., vrij van btw.

IT infrastructuur

De module is te volgen op een PC, laptop of tablet, ongeacht besturingssysteem. Je neemt vanuit jouw locatie deel met behulp van een videoconferentie platform, bijvoorbeeld Zoom.

Groepsgrootte

Om online de interactiviteit te behouden, bestaat de groep uit 6 tot 10 deelnemers.

Terugkijken cursus

De sessie wordt opgenomen en exclusief voor deelnemers beschikbaar gesteld via YouTube. Deelnemers kunnen de module tot 12 maanden na het volgen ervan online terugkijken.

Aanmelden en meer info

De cursus wordt in 2024 gegeven op dinsdag 14 mei en dinsdag 17 september van 13.30 tot 15.30 uur. Meld je aan voor de datum van je voorkeur via onderstaande buttons.