In minder dan 10 minuten van je tijd de energieprestatie van je woning laten berekenen? Dat kan met de Energie Zuinig Thuis Thuisscan!

Er zijn verschillende manieren om achter de energetische prestaties van je woning te komen. Je kunt lange vragenlijsten invullen om daarna een rapport te krijgen. Of je kunt voor veel geld een lange vragenlijst door een EPA-adviseur laten invullen en een energielabel krijgen. Nu is er ook een derde optie: de Thuisscan.

Eenvoudige online vragenlijst

Voor een Thuisscan hoeft er niemand bij je thuis te komen, daar betaal je dan ook niet voor. Je vult de Thuisscan online in en dat kost weinig tijd. De vragen over je woning zijn eenvoudig te beantwoorden, het zijn geen ingewikkelde technische onderwerpen. Als je het formulier verzonden hebt, ontvang je uiterlijk binnen 5 werkdagen, en meestal sneller, de uitslag van de Thuisscan in je mailbox.
Deze uitslag is gebaseerd op het werkelijke energiegebruik van jou en je huisgenoten. Als jij heel energiezuinig bent, zie je dat terug in je Thuisscan. Ook als je niet zo energiezuinig leeft, komt dat naar voren in de Thuisscan. De Thuisscan is geen papieren werkelijkheid, maar geeft je inzicht in de werkelijke prestaties van jouw woning.

Warmtepomp of niet?

Met de Thuisscan krijg je ook concreet advies: ben jij al toe aan een warmtepomp? Of kun je beter eerst je woning isoleren? Wanneer je eerst nog moet isoleren, geven we je tips over de stappen waar jij het meest bij gebaat bent.
Als je al toe bent aan een warmtepomp, vertelt de Thuisscan je of je woning klaar is voor een all-electric, of dat je beter met een hybride aan de slag gaat. In beide gevallen kunnen we je vertellen welk vermogen jouw woning nodig heeft, passend bij het comfortniveau dat je nu ervaart.
Ook helpen we je met het vinden van de juiste installateur. We geven je achtergrondinformatie over de verschillende typen warmtepompen. We helpen je bij het stellen van de juiste vragen aan de installateur en geven een idee van welke onderdelen je redelijkerwijs mag verwachten op de offerte.

Meer weten?

De Thuisscan wordt al door verschillende gemeenten ingezet om wijken te verduurzamen. En de Thuisscan is slechts het begin. Het verduurzamingsproces van een hele gemeente kun je vergemakkelijken en onderbouwen met de data en analyses van Energie Zuinig Thuis. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Thuisscan voor jouw gemeente? Kijk op energiezuinigthuis.nl voor meer informatie. Of plan vrijblijvend een gesprek in met Peter Wagener en ontvang een gratis Thuisscan van jouw woning. Liever contact per e-mail? Stuur een mail naar Peter Wagener