Thijs Poiesz is begin dit jaar gestart als consultant bij BDH. Wie is Thijs en hoe bevalt hem het werken bij het adviesbureau?  Thijs: “De afwisseling zorgt ervoor dat elke dag nieuwe uitdagingen en lessen met zich meebrengt.”

“Het werk bevalt me tot nu toe erg goed. Het team is klein en gezellig en bestaat uit gemotiveerde ambitieuze mensen. Dit werkt heel aanstekelijk en heeft ervoor gezorgd dat ik in korte tijd al veel geleerd heb.”

Waarmaken groene ambitie

“Ik heb een achtergrond in de theoretische natuurkunde en een grote passie voor klimmen. Jaar na jaar zag ik de natuur in de Alpen – en Nederland – vervuilen, minder divers worden en de gletsjers kleiner worden. Mede hierdoor heb ik besloten dat ik mij wil inzetten voor het verduurzamen of vergroenen van Nederland. Ik wist nog niet veel van de energietransitie en al helemaal niets van warmtepompen. Na leuke gesprekken met Peter en Maarten heb ik besloten dat ik bij BDH wil beginnen met het waarmaken van mijn groene ambitie.”

Analytische vaardigheden inzetten bij het oplossen van reële vraagstukken

“Met BDH heb ik een plek gevonden waar ik de analytische vaardigheden van natuurkunde kan inzetten om te helpen bij het oplossen van reële vraagstukken. Ik heb inmiddels meegewerkt aan verschillende projecten met afwisselende werkzaamheden. De ene dag maak ik bijvoorbeeld een analyse over de potentiële netbelasting van warmtepompen voor het project Installatiemonitor, de andere dag denk ik mee met een gemeente die volledig van het aardgas af wil. Het leuke bij dit soort opdrachten is dat we niet alleen de klimaatdoelen, maar het hele plaatje meenemen. Ook aan de bewoners, de gemeente en de netbeheerders wordt gedacht. Deze afwisseling zorgt ervoor dat elke dag nieuwe uitdagingen en lessen met zich meebrengt.”

Abstracte puzzels en maatschappelijke belangen

“Zeker in deze tijd is het erg interessant om in het speelveld van de energietransitie te werken. Met de oorlog in Oekraïne en de aardbevingen in Groningen komt het gebruik van aardgas meer onder druk te staan. Het geeft me veel voldoening om te werken aan iets dat zo actueel is. Ik kan lekker bezig zijn met abstracte puzzels voor het ene project terwijl ik bij het andere project meer leer over de maatschappelijke belangen. Ik verwacht zeker nog een tijd bij BDH te werken en veel te leren over de warmtetransitie.”