BDH is door EDSN (Energie Data Services Nederland) gecertificeerd als Onafhankelijk Diensten Aanbieder (ODA). Een ODA kan meetdata uit slimme meters uitlezen, nadat de gebruiker/bewoner hiervoor toestemming heeft gegeven.

Energieverbruik achterhalen

Als ODA kan adviesbureau BDH bijvoorbeeld inzicht krijgen in het energieverbruik van huishoudens met warmtepompen of andere duurzame installaties. Voor opdrachtgevers van BDH, zoals gemeenten en woningcorporaties, is het mogelijk het energieverbruik in een wijk of straat te achterhalen. Ook het effect van een isolatieproject wordt zo eenvoudig inzichtelijk. In dat geval worden de slimme meters in het seizoen voor de isolatie uitgelezen en in de periode erna.

Monitoren

Voor leveranciers van warmtepompen is het uitlezen van de slimme meters nuttig bij het monitoren van hun apparaten en het garanderen van de prestaties.
Bovendien is het voor de bewoners/huurders eenvoudig om mee te werken aan deze manier van monitoring. Niemand hoeft het huis in om data te achterhalen, bewoners hoeven alleen maar toestemming te geven.

Meer informatie

Meer weten over het uitlezen van slimme meters voor uw organisatie? Neem contact op met Paul Friedel: friedel@bdho.nl of bel 0341 707 462.

Op de hoogte blijven van de activiteiten en het laatste nieuws van BDH? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!