Communicatie naar bewoners en consumenten speelt een essentiële rol in de energietransitie. Hoe overtuig je hen en neem je ze mee in het proces van verduurzaming? Daar weten wij alles van. Doordat we niet alleen met gemeenten, woningcorporaties, bedrijven en netbeheerders, maar ook met bewoners aan tafel zitten, weten we heel goed wat er speelt. We geven bijvoorbeeld regelmatig op bewonersavonden voor gemeenten een presentatie en advies over de mogelijkheden van verduurzamen van een woning. Bovendien heeft BDH naast strategie- en procesconsultants een communicatiemedewerker in dienst. 

Bewonersavonden

Onze collega’s geven regelmatig presentaties tijdens bewonersavonden, bijvoorbeeld georganiseerd door de gemeente of een energieloket. Over verduurzaming van de woning en de verschillende opties. Of, als daar behoefte aan is, specifiek over warmtepompen. Na afloop van de avond gaan bewoners vaak geïnspireerd naar huis en weten ze welke stappen ze kunnen maken. Samen met de Keuzehulp wijken en buurten kunnen we nog gerichter bewoners informeren en helpen bij het verduurzamen van hun woning. 

Energie Zuinig Thuis

Met de Energie Zuinig Thuis Thuisscan geef je bewoners snel een helder beeld van de stappen die zij kunnen zetten in hun eigen woning. Tegen lage kosten én zonder dat er iemand langs hoeft in de woning. Op basis van een korte online vragenlijst en het uitlezen van data uit de slimme meter, ontvangen ze binnen 2 weken na succesvolle aanmelding een persoonlijke analyse van de woning in hun mailbox: de Thuisscan. 

Meer weten? 

Wil je meer informatie over wat BDH voor jou kan betekenen met betrekking tot bewonerscommunicatie? Neem contact met ons op.  Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in met Peter Wagener, bel 0341 707 462 of stuur een e-mail naar  wagener@bdho.nl.